dinsdag 4 november 2014

Waarom kalibratie van uw rookgasmeter zo belangrijk is

Een te hoge concentratie koolmonoxide in een winkelcentrum in Alphen aan de Rijn, een dode papegaai als teken van eveneens een te hoge concentratie koolmonoxide en een vrouw die een hersenbeschadiging opliep door koolmonoxide-lekkage in haar gaskachels. Drie onderwerpen die vorige week volop in het nieuws waren.

De installateur is aansprakelijk
Steeds vaker wordt het belang van kalibratie en onderhoud aan meetinstrumenten benadrukt. Een foute meting kan namelijk, met name bij het meten van rookgassen zoals CO2 en koolmonoxide, grote gevolgen hebben en zelfs leiden tot een sterfgeval. Wanneer kan worden aangetoond dat er een foutieve meting is verricht met een apparaat dat niet onderhouden of gekalibreerd is, dan kan de installateur (mede)aansprakelijk worden gesteld. Dit laatste gebeurde een installatiebedrijf uit Meppel. Vandaag begint een strafzaak tegen dit bedrijf naar aanleiding van twee sterfgevallen door rookgassen met koolmonoxide op eerste kerstdag 2010.

Eigen servicecenter
Door bovenstaande media-aandacht wordt het besef van goed werkende rookgasmeters steeds groter, niet alleen onder de installateur, maar ook onder bewoners. Bij Hitma beschikken wij over een eigen servicecenter. Hierdoor zijn wij niet afhankelijk van derden en kunnen wij een snelle doorloop garanderen. Wij zijn het officiële servicecenter voor vele grote merken zoals Kimo, Kane, Dalemans, Murco en Dwyer. Natuurlijk kunt u ook bij ons terecht met meetapparatuur van andere merken.

Rookgasmeters en meer
Voor de verwarmingsmonteur heeft Hitma een breed pakket aan rookgasmeters, gaslekzoekers drukmeters om (gas)installaties af te persen. Desgewenst kunnen wij op locatie een instructie van het instrument geven.

Betaal niet te veel
Daarnaast bieden wij ook de mogelijkheid om geheel vrijblijvend een ‘second opinion’ te geven op een prijsopgave van een ander servicecenter. Zo betaalt u nooit te veel voor uw kalibratie of reparatie.

Wilt u meer informatie over onze kalibratie- en reparatiemogelijkheden? Kijk dan snel op onze website of neem contact met ons op.