vrijdag 6 maart 2015

OK CV; Het nieuwe kwaliteitslabel voor veilig en zuinig stoken

Misschien heeft u het al gehoord, maar met ingang van 1 januari is dit jaar een nieuw kwaliteitslabel gelanceerd; OK CV. Installatiebedrijven die aangesloten zijn bij dit label bieden garantie voor een correcte installatie van cv-ketels. Alleen bedrijven die voldoen aan de vastgestelde eisen en werken met Energie Service Specialisten, mogen onder dit label onderhoudswerkzaamheden uitvoeren. De Energie Service Specialist is de gediplomeerde monteur die het CV ketelonderhoud uitvoert.

Waarom nog een keurmerk?
Het is de laatste maanden nog steeds een ‘hot topic’: koolmonoxidevergiftiging. Over de gevaren hiervan heeft mijn collega Teun Mulder inmiddels al een aantal blogs gewijd. Maar ondanks alle waarschuwingen en tips die overal massaal gecommuniceerd zijn komt koolmonoxidevergiftiging nog steeds veel voor. Vaak met als oorzaak een slecht onderhouden CV-ketel of verkeerd aangesloten rookgaskanalen. Met dit nieuwe keurmerk wil OK CV goed onderhoud garanderen. Hierdoor krijgt het vak weer een beschermde titel. De Energie Service Specialist doorloopt namelijk in het onderhoudsproces een aantal vaste stappen.

De voordelen van OK CV
Wanneer u, als installateur, onder het label van OK CV handelt brengt dit een groot aantal voordelen met zich mee. U zet zichzelf namelijk in de markt als kwaliteitsaanbieder en u profiteert van de groei in onderhoudsabonnementen. Daarnaast creëert u nieuwe commerciële kansen en maakt u voor de marketing en de bedrijfsvoering gebruik van de middelen van OK CV.

Aan welke eisen dient u te voldoen?
Klinkt dit label interessant en wilt u weten of uw bedrijf hier in aanmerking voor komt? U dient aan een paar eisen te voldoen. Ten eerste dient u in het bezit te zijn van de juiste erkenning (SEI of Sterkin). Daarnaast dienen uw servicemonteurs te zijn opgeleid tot Energie Service Specialisten. Voor meer eisen kunt u terecht op de website van OK CV.

Wat kan MW Instruments voor u betekenen?
Voor dit goede initiatief hebben wij 2 speciale OK CV sets samengesteld. Bij het werken volgens de OK CV richtlijnen, ligt de focus op (rook)gas, veiligheid en energiebesparing. Vandaar dat deze sets standaard zijn uitgerust met luchtvoelers voor een optimale rendementsmeting en een voeler voor het meten van het tapwater (legionellapreventie). Verder zit in deze sets een Kimo FG110S nauwkeurige gaslekzoeker. Uiteraard kunnen wij ook klantspecifieke sets samenstellen met bijvoorbeeld een multimeter en/of drukverschilmeter om gasleidingen af te persen.

Initiatiefnemers
OK CV is een initiatief van ondernemersorganisatie voor technische installatiebedrijven UNETO-VNI, de vereniging voor ketelfabrikanten VFK en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland