maandag 6 januari 2020

MW Instruments presenteert nieuwe rookgasanalysemeter én nieuwe gasdetectielijn op VSK 2020


MW Instruments is van 4 t/m 7 februari 2020 aanwezig op de VSK-beurs (Jaarbeurs Utrecht). Op stand A041 in hal 10 presenteert het bedrijf uit Almere, naast hun bekende producten, twee opvallende noviteiten.

Klik hier voor gratis toegang

Dräger FG4200 rookgasanalysemeter

De FG4200 van Dräger is een nieuwe rookgasanalysemeter in het MW Instruments-assortiment. Deze handige rookgasanalysemeter is aanzienlijk compacter dan andere meters en één van de kleinste en lichtste rookgasanalysemeters in de markt (258 gram). Optioneel is deze meter verkrijgbaar met ingebouwde BlueTooth-module.

De FG4200 meet rookgassen, temperatuur, gasdruk en schoorsteentrek met de beproefde Dräger precisie. Het instrument heeft een duidelijk hoogwaardig kleuren-touchscreen voor een nog snellere en eenvoudigere bediening. De geïntegreerde gebruikershandleiding geeft antwoorden en oplossingen over de werking van het apparaat in de vorm van gidsen, voorgestelde oplossingen en aanvullende informatie.

Bacharach MGS-400 gasdetectielijn

Ook de nieuwe MGS-400 gasdetectielijn van Bacharach is te zien op de stand van MW Instruments. Met deze gasdetectielijn kan een breed scala aan gassen worden gedetecteerd. Dat maakt dit instrument ideaal voor o.a.:

  • Het bewaken en beveiligen van koeltechnische machinekamers, vrieshuizen, koelcellen en verwerkingsruimtes.
  • Klanten die gasdetectie-oplossingen willen toevoegen aan een bestaand gasdetectiesysteem.

De nieuwe lijn bestaat uit de volgende producten:

  • MGS-408 + MGS-410: Centrale met detector, de opvolger van de MGD-100 series
  • MGS-450: Een stand-alone detectiesysteem, de opvolger van de MGS-150.
  • MGS-460: Vergelijkbaar met de MGS-450, maar dan met een remote sensor.

De Bacharach MGS-400 series beschikken over temperatuur gecompenseerde metingen waardoor in koelingsapplicaties valse alarmen worden verminderd en de nauwkeurigheid wordt geoptimaliseerd. Nieuw is de beschikbaarheid van een mobiele app (bluetooth-verbinding) voor het uitlezen van actuele waardes, de historie van meetwaardes en de (historie van) alarmmeldingen.