dinsdag 14 oktober 2014

Kennis gaat verloren als oudere collega's met pensioen gaan

Steeds vaker krijgen wij de vraag of het mogelijk is een instructie of demonstratie te geven over een bepaald product of toepassing. Natuurlijk doen wij dat! Graag zelfs, maar toch vroeg ik mij af waar deze vragen opeens vandaan komen.

Vergeten kennis
Sommige bedrijven met deze vraag bestaan immers al meer dan 50 jaar. Genoeg kennis in huis dus zou je zeggen. Maar wat blijkt? Er gaan steeds meer ervaren techneuten en installateurs met pensioen, waardoor er zeeën van kennis verloren gaat. En blijkbaar wordt deze kennis niet overgedragen aan jongere collega’s. Zonde natuurlijk, maar ik denk niet dat dit expres gebeurt. Ik merk dat techneuten vaak niet eens beseffen hoe veel kennis zij eigenlijk met zich meedragen.

Nieuwe techneuten
Dit is een van de vele redenen waarom ons moederbedrijf HITMA graag samenwerkt met stagiaires. HITMA heeft enorm veel kennis en ervaring in huis en deelt dit graag met de jongere generatie. Daarnaast geeft HITMA ook trainingen die gespecialiseerd zijn op één bepaalde techniek die de jongere generatie blijkbaar niet meer op school leert. Dit alles om te zorgen dat hun kennis niet verloren gaat. Want dat zou zonde zijn.

Demonstraties
Instructies en demonstraties geven doen wij graag, zowel op locaties als bij ons in Almere. Zoals jullie al in mijn vorige blog hebben kunnen lezen zijn we zelfs bezig met het maken van demonstratiefilmpjes. Suggesties? Die zijn altijd welkom. Binnenkort zijn onze eerste video’s te bekijken via onze YouTube-pagina. Uiteraard houden wij u hiervan op de hoogte via onze website en via ons Twitter-account.