maandag 29 juni 2015

Dalemans, al 30 jaar specialist in stationaire gasdetectie

Dalemans bestaat 30 jaar en dit laten ze niet onopgemerkt voorbij gaan. Want om dit te vieren introduceren ze een compleet nieuwe lijn meetkoppen genaamd “D-Line”. MW Instruments is al jaren distributeur van Dalemans in Nederland. Met een eigen kalibratiebus onderhouden wij inmiddels meer dan 350 installaties door heel Nederland. Van scholencomplexen en historische panden in de binnenstad tot machinekamers en inpandige stookruimten.

Meetkop D-TEC3F met katalytische- en infraroodsensor
De combinatie die het meest toegepast wordt is de Dalemans F-centrale voor drie of zes meetkoppen in combinatie met de huidige meetkoppen DAX3F-C (katalytisch) en DAX3F-IR (infrarood). Dit wordt nu vervangen door de D-TEX3F en is ook in zowel katalytische als ininfrarood (speciaal voor KIWA gecertificeerde installaties) leverbaar. De nieuwe eigen ontwikkelde behuizing is strak vormgegeven en gemaakt van slagvast-, brand- en UV-bestendig materiaal. Daarnaast voldoet het aan de ATEX: II 3G Ex nA d IIC T6 Gc en heeft het een speciale ATEX kabelwartel. De D-TEX3F is verkrijgbaar voor de brandbare gassen Methaan (CH4), Propaan (C3H8) en Butaan (C4H10).

Stand-alone meetkoppen met analoge uitgang
In dezelfde behuizing, maar dan met intern display, is de D-TEX420 op de markt gebracht. Deze meetkop is leverbaar voor LPG of andere brandbare gassen (%LEL) met directe analoge uitgang 4…20 mA. De D-420 is ook uitgevoerd met display maar zonder ATEX certificering. De meetkop is leverbaar met een breed pakket aan sensoren voor onder andere het meten van koeltechnische gassen (F-gassen, NH3 en CO2), koolmonoxide (CO) en stikstofoxide (NO2).

Backward compatibel
Het mooie van deze ontwikkeling is dat de nieuwe meetkoppen D-TEX3F op de huidige F-centrale aangesloten kunnen worden. Hierdoor zijn ‘oude’ meetkoppen in het veld eenvoudig te upgraden naar de nieuwe D-TEX3F.

Per direct leverbaar
Heeft u een technische ruimte of inpandige stookruimte die u met een gasdetectiesysteem wilt beveiligen? Wij komen graag ter plaatsen om geheel vrijblijvend een opname te komen doen. U kunt ook direct een offerte bij ons opvragen.

Teun Mulder (teun@mw-instruments.nl, 06 12 22 70 05).