maandag 24 oktober 2022

CO ketelwet in werking per 1 april ipv 1 januari 2023

Op 21 oktober is door minister De Jonge de Tweede Kamer geinformeerd, dat het wettelijk CO-stelsel, in de volksmond beter bekend als de CO ketelwet, op 1 april 2023 in werking treed, in plaats van de eerder gestelde 1 januari 2023.

"Na uitvoerig overleg met de bij dit wettelijk stelsel betrokken partijen, heb ik vastgesteld dat de voortgang van de implementatie van dit stelsel niet snel genoeg verloopt voor een verantwoorde invoering per 1 januari 2023."

"Vasthouden aan de datum 1 januari 2023 zou betekenen dat er te weinig gecertificeerde installatiebedrijven zijn om vanaf 1 januari 2023 te voorzien in de vraag van consumenten en andere opdrachtgevers naar onderhoud, reparaties en het plaatsen van nieuwe installaties waarbij sprake is van gasverbranding. Ik vind dat een onwenselijke situatie, zeker midden in de winterperiode. Consumenten en andere opdrachtgevers moeten er op kunnen vertrouwen dat er voldoende bedrijven zijn om noodzakelijke werkzaamheden aan hun gasverbrandingsinstallatie uit te voeren."

Lees hier het volledige artikel bij onze partner Installq.