Binnenklimaat scholen nog steeds slecht
donderdag 15 juni 2017

Binnenklimaat scholen nog steeds slecht

Een aantal jaar geleden schreef mijn collega Teun Mulder er al eens een blog over: het binnenklimaat in scholen. Het was slecht, en dat is het helaas nog steeds. Ondanks het gegeven dat scholen vaak voor tonnen investeren in hightech ventilatiesystemen, zitten leerlingen nog steeds te vaak in slecht geventileerde klaslokalen.

Onwetendheid van schoolmedewerkers
Maar hoe kan dat dan? Vraag ik mij af. Een jaar geleden deed het Algemeen Dagblad hier onderzoek naar. En wat blijkt? Het probleem zit hem voor een groot gedeelte in de onwetendheid van de schoolmedewerkers. In veel gevallen worden batterijen of filters namelijk niet op tijd vervangen. Ook storingen worden niet opgelost. Daarnaast gebeurt het ook zo nu en dan dat systemen worden uitgezet door docenten omdat ze te veel lawaai maken.

Gemeente Amsterdam
Omdat een goede ventilatie de schoolprestaties van scholieren bevordert, gaat de gemeente Amsterdam de komende jaren in veel scholen het binnenklimaat aanpakken. Samen met schoolbesturen stellen zij 1,5 miljoen euro beschikbaar om ziekteverzuim omlaag te brengen en het concentratievermogen omhoog.

Binnenklimaat monitoren
Bij MW Instruments dragen wij graag een steentje bij, en daarom besteden wij tot en met augustus extra aandacht aan het belang van een goed binnenklimaat. Daarnaast bieden wij leuke kortingsacties aan op producten die bijdragen aan beoordeling, meting en monitoring van het binnenklimaat. Neem bijvoorbeeld de Kimo KiStock KCC-320, deze datalogger brengt duidelijk in kaart hoe het gesteld is met het CO2 gehalte, de temperatuur, de relatieve vochtigheid en de luchtdruk in een bepaalde ruimte. Bij aanschaf van deze Indoor air quality (IAQ) logger leveren wij tijdelijk het KiLog softwarepakket helemaal gratis.

Voor meer informatie of voor advies op maat kunt u mij altijd benaderen via harold@mw-instruments.nl.